U nižim predjelima prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku dok je na pojedinim dionicama u planinskim predjelima kolovoz mjestimično zasniježen.

Zbog magle vidljivost je smanjena na cesti Glamoč-Mlinište, kao i preko prijevoja Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), navode iz BIHAMK-a.

– Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Snijega na kolniku mjestimično ima na cestama Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Jak vjetar formira snježne nanose na cestama Livno-Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Resanovci.

Snijeg i led na kolniku

Na cesti Jablanica-Posušje zbog snijega i leda na kolniku putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na cestu ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnoj cesti Livno-Šuica upozoravamo na izlaske divljih konja na kolniku.

Stanje na granicama

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na cesti Sarajevo-Pale prometuje se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova prometuje se i na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf i Mostar-Stolac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo ne mogu saobraćati teretna vozila – saopćeno je iz BIHAMK-a.