Sarajlija Noah Weber profesionalno ime našao se na spisku Forbes 30 najperspektivnijih ispod 30 godina u Austriji zbog rada na otkrivanju novih lijekova za borbu protiv neizlječivih bolesti pomoću vještačke inteligencije.

Noah je mladi poduzetniki izvršni tehnički direktor Celeris-a, tvrtke koja radi na otkrivanju novih lijekova za borbu protiv neizlječivih bolesti pomoću vještačke inteligencije. Školovao se u Sarajevu prije nego što je diplomirao primijenjenu matematiku i magistarirao iz iste oblasti na Tehničkom univerzitetu u Beču TU Wien.

Iako je vrlo mlad, već je radio za nekoliko tvrtki, a čak je i predavao na univerzitetima u Austriji. Trenutno rukovodi studentskim diplomskim i master radovima na TU Wien i kreira i ocjenjuje tečajeve strojarskog učenja. Noah je takođe bio vrlo uspješan online instruktor na Udemy platformi, a njegove tečajeve o strojaskom učenju pohađalo je preko 9000 ljudi sa izvanrednim recenzijama.

Podsjetimo, Forbs od 2011. godine objavljuje listu 30 ispod 30 godina na kojoj odaju počast najperspektivnijim profesionalcima mlađim od 30 godina.