Kiseljačka Vijećnica je preuređena u šalter dvoranu i dobila je potpuno novi izgled.

Dana 10. lipnja su načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić – Ramljak i tajnik općine Kiseljak, Dragomir Lučić u Plitvicama sudjelovali na potpisivanju Ugovora prekogranične suradnje za izgradnju šalter dvorane u prizemlju zgrade Općine Kiseljak. Radovi na izgradnji se već privode kraju.

Duži niz godina je postojala ideja da se Vijećnica preuredi u Šalter dvoranu u kojoj bi građani mogli obavljati sve svoje poslove kada je u pitanju lokalna zajednica (od ovjere dokumenata, predaje zahtjeva, katastarskih izvadaka i dr.).

Za održavanje sjednica Općinskog vijeća privremeno se koriste prostori Vatrogasnog doma i Hotela Bank, a prema najavama načelnika općine, planirana je gradnja nove zgrade Vijećnice.

Nositelj ovog projekta je Grad Zaprešić, a partner projekta je Općina Kiseljak.

Ukupna vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 210.000,00 kn. Od ukupnog iznosa Općini Kiseljak pripada iznos od 130.000,00 kn. Ukupna investicija izgradnje Šalter sale iznosi 78.349,17 KM.

Za program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2022. godinu izdvojeno je 9 milijuna kuna, a za 2023. godinu je najavljen iznos od 17 milijuna kuna.

Kiseljak.info