Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolnik je vlažan. Posebno se izdvajaju dionice uz rijeke Savu i Drinu. Upozoravamo i na učestale odrone i napominjemo da je od danas (01.11.) zakonski obvezno posjedovanje zimske opreme.

U tijeku su sanacioni radovi na dionici magistralne ceste M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Izgradnja obilaznice

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih cesta (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnoj cesti Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustava prometa od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave prometa zbog deminiranja terena aktualne su od 08 do 16 sati na magistralnoj cesti Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog sanacije magistralne ceste Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 17 sati obustavlja se promet na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Pojačan promet

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoceste A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim cestama: Bihać-Bosanski Petrovac, Konjic-Jablanica i Živinice-Đurđevik.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom vjerskog blagdana Svi Sveti i Dušni Dan, do večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.