Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić rekao je da je danas uhapšeno 18 osoba kriminalne grupe “vračarci” i dva pripadnika policije, te da je ova grupa planirala ubojstvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prenosi RTRS.

Cmolić je rekao za RTS da je ova kriminalna grupa vidjela Vučića kao najveću prijetnju i da su se dvoumili da li da ga ubiju ili da mu nanesu duševnu bol, tako što bi mu ubili dijete.

On je naveo da je grupa praćena duže od godinu dan i da tragovi do kojih su došli, kao i saznanja koja imaju na temelju presretanja aplikacije “Skaj”, zahvaljujući Europolu i drugim europskim policijama, pokazuju da su planirali ubostvo Vučića.

Za Nikolu Vušovića, koji se smatra da je vođa “vračarskog” klana, mediji su pisali da je blizak suradnik Veljka Belivuka, takođe vođe kriminalnog klana, kao i da je jedan od najbližih suradnika vođe kavčana Radoja Zvicera, koji je, prema svjedočenju okrivljenog suradnika u predmetu “Belivuk”, planirao atentat na predsjednika Srbije.

Cmolić je naveo da mimo toga policija posjeduje i operativna saznanja, informacije do kojih dolazi radom na terenu.

“Upoređivanjem njih, dolazimo do tačnih podataka na koji način je to trebalo da bude, ko su upleteni ljudi, o kojoj cifri se radi, tako da nemamo samo posredne dokaze, imamo i neposredne, kao i živu reč”, istakao je Cmolić.

Prema njegovim riječima, jedan broj osumnjičenih nalazi se u bjekstvu, u Španiji i Dominikanskoj Republici, sa kojom Srbija nema suradnju.

On je dodao da je Nikola Vušević tamo bio uhapšen po crvenoj Interpolovoj potjernici i da mu je tada određen imigracioni pritvor iz kog je volšebno nestao.

“Imamo izuzetnu suradnju sa europskom policijom, pogotovo sa holandskom, francuskom i španskom, ali van Europe nemamo dobru suradnju”, dodao je Cmolić.