Hrvatska u četvrtak od 16 sati igra odlučujuću utakmicu u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu. Izabranicima Zlatka Dalića dovoljan je bod protiv Belgije za prolazak među 16 najboljih.

KUBAT AUTOMOBILE

Dalić najvjerojatnije neće mijenjati momčad koju je poslao na travnjak od prve minute protiv Kanade (4:1). Dominik Livaković je siguran na golu, četvorica u obrani su Josip Juranović, Dejan Lovren, Joško Gvardiol i Borna Sosa. U sredini su godinama nezamjenjivi Marcelo Brozović, Luka Modrić i Mateo Kovačić.

Marko Livaja će nakon odlične utakmice protiv Kanade opet biti prvi izbor u napadu, dvostruki strijelac protiv Kanade Andrej Kramarić opet ide na desno krilo, dok će na drugoj strani biti Ivan Perišić.

“Nemam potrebe puno lutati. Veseli što i na klupi imam igrače koji mogu dobro odigrati”, rekao je Dalić u najavi utakmice s Belgijom, reprezentacijom koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu završila na trećem mjestu.

Hrvatska je uoči posljednjeg kola na prvom mjestu, a ako tu i završi grupnu fazu, onda će u nokaut-fazi vjerojatno izbjeći opasnu Španjolsku i Brazil, prvog favorita natjecanja.