Nemali je broj onih koji su ostali zbunjeni novim logom Kije.

Iako se već mjesecima nalazi na Kijinim automobilima nove modelske godine, novi logo korejske marke zbunio je mnoge, posebno one slabije upućene u autoindustriju. Kia je, kao i većina ostalih automarki, odlučila pratiti trendove, pa je tako mijenjala logotip.

Recept je poznat, a to je izostanak 3D efekta i krajnje pojednostavljenje samog logotipa kako bi se uklopio u nove digitalne tehnologije. Kia je tu malo “zastranila”, pa je osim brisanja malo promijenila izgled slova te ih spojila.
Vjerovali ili ne, postoje oni koji jednostavno više ne prepoznaju u slovima korejsku marku, pa tako umjesto “KIA” vide “KN”. Pritom ih “obrnuto N” ili ćirilično “I” ne sprečava da u tražilici potraže upravo “KN”.

A takvih je doista puno, pa tako Twitter korisnik @Shwinnabego ističe kako svakog dana mnogi u tražilicu upisuju “KN car”, “KN SUV” i sl. Amerikanci su još zbunjeniji, pa tako upisuju “What is KN car brand”, “What is KN”, ali i konkretna imena modela kao što su “KN Carnival car” i “KN Telluride car.” Konkretno, svakog mjeseca se u tražilicu upisuju pojam “KN Car” oko 30.000 puta, što znači da se gotovo svake minute netko pita koja je to automarka KN.

Dodamo li ostale izvedenice, u pitanju je nemali broj onih koji su ostali “izgubljeni u prijevodu”. Isto pokazuje i Google Trends pa se tako 2021. godine s dolaskom novog logotipa primjećuje drastičan rast interesa za markom KN.
Ipak, u Kiji ne moraju biti zabrinuti, jer korejsku marku svaki dan prema istraživanju Tire Meets Road ispravno upiše preko 1.8 milijuna korisnika.