Gvardiol je zaludio Europu i svi giganti ga žele vidjeti u svojim redovima, no čini se da je jedan ispred svih….

Dragulj hrvatske nogometne reprezentacije Joško Gvardiol mogao bi nakon svjetskog prvenstva u Kataru ostvariti transfer karijere i postati najskuplji stoper u povijesti.

Talijanski novinar Alfredo Pedulla objavio je na Twitteru zanimljive i intrigantne vijesti, navodno su pregovori u tijeku s engleskim velikanom Chelseajem.

Odštetna klauzula bi mogla iznositi više od 90 milijuna eura, što bi značilo da će 20-godišnji stoper kockastih prestići Harrya Maguirea kojeg je Manchester United platio 87 milijuna eura i gadno požalio.

– Chelsea – Joško Gvardiol: radovi u tijeku – znakovito je napisao poznati talijanski novinar  i tako dodatno rasplamsao maštu navijača londonskog kluba, ali i hrvatskih navijača.

Nije prvi put da se Gvardiol spominje kao potencijalno pojačanje plavaca, Chelsea je već poslao ponudu od 90 milijuna eura prema pisanju medija, no RB Leipzig je to odbio.

Pregovori su se trebali nastaviti na zimu, a sve se čini kako ide u tom smjeru, Joško bi uskoro mogao preseliti u englesku prijestolnicu.

Na drugom mjestu iza Maguirea je Virgil van Dijk koji je u međuvremenu postao jedan od najboljih stopera svijeta u dresu Liverpoola, a Gvardiol bi ih mogao sve nadmašiti.

U slučaju dobrih igara na SP-u koje je u tijeku, nije nemoguće da bikovi iz Leipziga traže i 100 milijuna eura.