Izaslanstvo općine Kiseljak predvođeno načelnikom općine Kiseljak, Mladenom Mišurićem-Ramljakom i tajnikom općine Kiseljak, Dragomirom Lučićem i predsjedateljom Sabora ŽSB, Josipom Kvasinom susjelovali su na obilježavanju Dana Županije Zapadnohercegovačke, Dana Općine Grude i obljetnici utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne koja je obilježena 18. studenoga.

Obilježavanje Dana Općine Grude započelo je u Gorici polaganjem cvijeća na grob pokojnog predsjednika Hrvatske Republike Herceg Bosne te polaganjem cvijeća kod Spomenika hrvatskim braniteljima i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Grude.

Na današnji dan prije 31 godinu utemeljena je Hrvatska zajednica Herceg-Bosna.

Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, kao politička, kulturna, ekonomska i teritorijalna organizacija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini utemeljena je 18. studenog 1991. godine.

Osnovana je od strane političkog vrha Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao odgovor srpskoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu i Hrvate u toj zemlji. Hrvatska zajednica Herceg-Bosna 28. kolovoza 1993. prerasta u Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu,kao hrvatsku upravnu jedinicu u sklopu Bosne i Hercegovine.

Hrvatska Republika Herceg-Bosna kao politička i teritorijalna cjelina je ukinuta potpisivanjem Washingtonskog sporazuma 18. ožujka 1994. godine. Hrvatska zajednica, a poslije Hrvatska Republika Herceg Bosna nikada nije donijela ustav o raskidu odnosa s Bosnom i Hercegovinom. Nije donijela čak ni svoj statut, a u svim je aspektima poštivala suverenitet BiH