Na cestama u našoj zemlji prometuje se po pretežno mokrom ili vlažnom kolniku. Iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja, a upozoravaju i na povremene jake udare vjetra.

Apeliraju na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Sanacioni radovi

U tijeku su sanacioni radovi na dionici magistralnoj cesti Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoceste A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim cestama: Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), Jajce-Crna Rijeka (Orlovac) i Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj).

Stanje na GP

Zbog izvođenja radova na dionici magistralne ceste Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustave prometa u terminima od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.