U većem dijelu Bosne danas prije podne pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stupnjeva.

U srijedu kiša i snijeg

U Bosni i Hercegovini u utorak pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Krajini i na sjeveru može pasti i malo kiše ili slab snijeg. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 9 do 12 stupnjeva.

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno. Od poslijepodnevnih sati u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza

Opća slika bit će ljepša na zapadu zemlje i u Hercegovini, uz više temperature i sunčane intervale. U Bosni će tmurno vrijeme, uz pojačan osjet hladnoće, uzrokovati probleme kroničnim bolesnicima i meteoropatama, naročito u prvom dijelu dana.

Poslijepodnevni sati će, uz djelimičnu stabilizaciju i blago zatopljenje, biti malo ugodniji. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, obzirom da će konstantno biti izraženo strujanje hladnog zraka.