Hrvatska reprezentacija odigrat će sutra pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo. Suparnik Hrvatskoj bit će Saudijska Arabija u ogledu koji će se igrati u Rijadu s početkom u 13 sati. Izbornik reprezentacije Zlatko Dalić najavio je taj ogled na konferenciji za medije.

Utakmica u Rijadu igrat će se na stadionu Prince Faisal bin Fahad, a ne na stadionu Mrsool Park, kako je bilo ranije dogovoreno. Razlog promjene stadiona je loše stanje travnjaka na stadionu Mrsool Park. Promijenjena je i satnica, o čemu je također bilo riječi na konferenciji za medije.

Dalić: Moramo se pokazati u dobrom svjetlu

“Čeka nas prijateljska utakmica, pripremna za Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo je dobro iskoristiti i odigrati dobro. Nadam se da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu. Drugi smo na svijetu, a meni je drago što sam ovdje s njom došao”, rekao je Dalić u uvodu.

“Pratim saudijsku ligu i reprezentaciju. Imate dobru ekipu i izbornika. Puno se toga promijenilo otkako sam bio ovdje, ali ima tu igrača koje sam trenirao i čiju kvalitetu znam. Nadam se da će sve proći dobro, bez ozljeda. Saudijskoj Arabiji želim sve najbolje na Svjetskom prvenstvu.”

“Nismo mogli odigrati više od jedne pripremne utakmice, a vjerujem da će nam ova koristiti. Ne igramo sa Saudijskom Arabijom zato što je njen izbornik bivši izbornik Maroka, ali to je nešto što nam sigurno može koristiti.”

“Trebala nam je utakmica sa Saudijskom Arabijom, ona igra kao Maroko. Pokazala je dobru volju i dobrodošlicu nama, željeli smo biti blizu Katara da se što bolje pripremimo. Saudijska Arabija nam je izašla ususret.”

Brozović će igrati, Livaja neće

Dalić je već ranije rekao da će rasporediti minutažu igračima i da će više igrati oni koji su u posljednje vrijeme bili manje korišteni i koji se vraćaju nakon oporavaka, piše Index.hr.

“Marcelu Brozoviću je potrebna minutaža, vraća se nakon ozljede i nije puno igrao. Livaja ima ozljedu mišića, njega ćemo poštedjeti, nema potrebe da forsiramo. Nije u pitanju ništa ozbiljno. Svi ostali su zdravi. Pokušat ćemo rasporediti minute i dati šansu onima koji su igrali manje u posljednje vrijeme.”

“Luka Modrić će igrati, vidjet ćemo koliko. Isto vrijedi za Ivana Perišića. Ne želimo da igraju cijelu utakmicu ili njen veći dio, ali svakako će igrati.”

Termin utakmice, kao i stadion na kojem se ona igra su promijenjeni.

“Utakmica protiv Maroka nam je u 13 sati, mislim da i Saudijska Arabija igra u takvom terminu. Htjeli smo prilagoditi termin prijateljske utakmice, s obzirom na to da će biti prevruće, s obzirom na to da je vrlo vruće u 13 sati, kako bismo sačuvali svježinu igrača”, objasnio je Dalić promjenu satnice prijateljske utakmice.

Vida će odigrati 100. utakmicu za Hrvatsku

Igračima koji su odigrali 100 ili više utakmica za Hrvatsku sutra će se priključiti i Domagoj Vida.

“On ima sjajnu karijeru. Za mene je bitan faktor reprezentacije. On je svojim igrama, odnosom i veselom naravi donio puno toga dobroga u reprezentaciji. Želim mu još puno sreće, zaslužio je 100. utakmicu, on je dobri duh naše momčadi”, rekao je Dalić.