Veleposlanica Velike Britanije u Vijeću sigurnosti UN-a Barbara Woodward komentirala je na večerašnjoj sjednici odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona.

Na zasjedanju, na kojem je razmatran Schmidtov izvještaj o stanju u Bosni i Hercegovini, poručila je da podržava visokog predstavnika u korištenju Bonskih ovlasti kada situacija to zahtjeva. Poručila je da je potrebno provjeriti navode o izbornoj krađi i proceusirati ih ako se krađa dogodila. Prema njenim riječima, treba se spriječiti secesionistička politika.

Zatim se osvrnula na Schmidtovo nametanje izmjena Izbornog zakona koje se odnose na delegiranje u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

– Jasno je da su to bile teške odluke i da ih nije olako donio. Razumijemo da se u nekim dijelovima te odluke smatraju kontroverznim, ali ostaje jasno da su donesene kako bi se riješio status quo. Njegove akcije su trebale pomoći u upravljanju te su trebale ići svima u prilog – naglasila je britanska veleposlanica.