Bivši glasnogovornik OESS-a Richard Medić danas u 15 sati sahranjen je na Gradskom groblju Sutina u Mostaru.

Iako je živio i radio u Briselu njegova je obitelj odlučila da bude sahranjen u Mostaru gdje je proveo značajan period i posljednje dane svoga života.

Richard Medić je bio stručnjak za medije i komunikacije, umjetnik, poduzetnik i posvećeni muž i otac.

Rođen u Melbourneu s bh. korijenima, živio je i radio u Briselu, ali je dio vremena provodio u Mostaru, gradu s kojim je imao posebnu vezu.

Posljednje dane proveo je u Mostaru, radeći na snimanju dokumentarnog filma o Gimnaziji Mostar, gdje ga je zatekla iznenadna smrt.

Tijekom bogate internacionalne karijere, Richard Medić je radio kao kreativni direktor u svojoj marketinškoj agenciji, konzultant za strateške komunikacije za Europsku komisiju i druge EU institucije, te glasnogovornik OESS-a u Bosni i Hercegovini u uredu u Mostaru.

Domaća javnost ga poznaje po nizu projekata koje je ostvario u Mostaru, pjesmi koja je trebala postati “himna Europe” – “The Europe Song”, a koju su izvodili mostarski umjetnici, činjenici da je skakao s mostarskog Starog mosta, promoviranju kampanje “Supsidijarnost jeste riječ”, te stablu ginko-a koje je zasadio u mostarskom parku Zrinjevac.

Tijekom života i rada u Briselu, kroz promociju, projekte i kontakte, Richard Medić je uradio puno za Mostar i Bosnu i Hercegovinu. Upravo ta veza s Mostarom bila je razlog zašto se njegova obitelj odlučila da će grad na Neretvi biti njegovo posljednje počivalište.