Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a upozoravamo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na cesti.

Zbog deminiranja terena danas od 8 do 16 sati dolazit će do povremenih polusatnih obustava prometa na magistralnoj cesti Konjic-Jablanica, kod mjesta Orahovica (Konjic).

U tijeku su sanacioni radovi na dionici magistralne ceste M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva prometuju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnoj cesti Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustave prometa u terminima od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Zbog sanacije magistralne ceste Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 17 sati obustavlja se promet na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih cesta (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoceste A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnoj cesti Bihać-Bosanski Petrovac.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Gradina.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno u periodu od 1. 11. do 1. 4.