Mladen Dulić, 22-godišnji mladić iz Laktaša u BiH, ubio se nakon što je na TikToku i YouTubeu objavljen video “Molba za rad na benzinskoj crpki” u kojem on traži posao.

U videu su prikazani mladić i radnik benzinske koji ismijava 22-godišnjaka dok on popunjava prijavu za posao. Radnik benzinske je mladiću postavljao pitanja kojima ga je htio ismijati.

“Moraš upisati koji si spol. Da li si muški ili ženski… Moraš napisati gdje si radio…. Moraš napisati i da li si spavao na noćnom poslu. Ozbiljno moraš napisati jesi li spavao po noćnoj… Radio si noćnu?” ispituje na snimci mladića radnik na pumpi.

Mladićevi poznanici i prijatelji su za medije u BiH rekli da je počinio samoubojstvo zbog objavljene snimke jer nije mogao podnijeti ponižavanje i ismijavanje. Radio Sarajevo piše kako su ljudi prepoznali o kojoj je benzinskoj crpki riječ, kao i osobu koja je vodila intervju s mladićem.

Vlasnik crpke: Žao mi je zbog gubitka mladog života

Vlasnik crpke Živojin Gligić rekao je da je upoznat sa svim događajima i da duboko žali zbog gubitka mladog života. Kako je naveo, razgovarao je i s radnikom sa snimke, ali mu “nije jasno zašto se sve ovako dogodilo”.

Kolege radnika koji je razgovarao s mladićem kažu da ne vjeruju da je on postavio video, već da je to napravio netko drugi, piše Radio Sarajevo. Ovaj medij navodi da radnik sa snimke trenutno ne radi na crpki.