Na području Kalesije u poslijepodnevnim satima dogodio se stravičan čin, kada je muškarac izbo svoga brata, koji je naknadno preminuo u bolnici. Kako Klix.ba saznaje neslužbeno, razlog je neriješen imovinski spor.

Glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanske županije Amra Kapidžić za Klix je potvrdila da je njihova stanica u Kalesiji danas dobila prijavu u kojoj je navedeno da je u poslijepodnevnim satima došlo do fizičkog sukoba između dvije osobe.

“U prijavi je navedeno i da je jedna od navedene dvije osobe zadobila ozljede nastale oštrim predmetom u predjelu vrata i glave te je ozlijeđeni prevezen u UKC u Tuzli, gdje je naknadno preminuo. Smrt je konstatirana od dežurnog liječnika”, precizirala je Kapidžić.

Ona je istaknula i da je o događaju obavješten dežurni tužitelj, naglasivši da je osumnjičeni uhićen te da dalje mjere poduzimaju službenici Policijske uprave Kalesija.

Prema informacijama koje su neslužbeno potvrđene za Klixa, do fizičkog sukoba je došlo između dvojice braće, a koji je prouzročen neriješenim imovinskim sporom.