Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolnik je vlažan.

U tijeku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Za vrijeme izvođenja radova, vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Naplatne kućice

Na magistralnoj cesti Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustava prometa od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave prometa zbog deminiranja terena aktuelne su od 08:30 do 16 sati na magistralnoj cesti Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog sanacije magistralne ceste Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 17 sati obustavlja se promet na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Na magistralnoj cesti Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je promet i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Mole se vozači da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Jedna prometna traka

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih cesta (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktualnih radova izdvajamo autocestu A-1 dionicu Zenica sjever-Zenica jug, kao i magistralnu cestu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko).

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica u noćnim satima od 22 do 07 sati, prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Jednom trakom od 08 do 16 sati prometuje se i kroz tunel Ormanica na putu Srebrenik-Orašje.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.