Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt pozvao je građane Bosne i Hercegovine da sutra na općim izborima u Bosni i Hercegovini izaberu one koji će ih predstavljati u institucijama na državnoj, entitetskim i županisjkim razinama – one koji će biti povjerena dužnost vođenja ove države, raditi na zadovoljavanju potreba i pronalaženju rješenja za prevladavanje izazova.

KUBAT AUTOMOBILE

“Pozivam sve birače u ovoj zemlji da iskoriste ovo demokratsko pravo i privilegiju, te aktivno sudjeluju u definiranju kursa ove zemlje za sljedeće četiri godine” – rekao je Schmidt.

Neki kažu, dodao je, da se ništa ne mijenja i da politika stoji, a da ima puno nagomilanih problema koji čekaju da politički predstavnici zasuču rukave i nađu rješenja, jer život ne stoji.

Vidjeli smo, naveo je, kroz pandemiju, rat u Ukrajini, rastuću inflaciju i nadolazeću energetsku krizu da uvijek postoje novi izazovi, a “vaše institucije moraju biti u stanju odgovoriti na njih – inače će vaša djeca odgovoriti odlaskom odavde Države”.

“Zato morate sudjelovati u sutrašnjem odlučivanju. Morate izabrati predstavnike koji će raditi za vas i vašu djecu, za vaš prosperitet u ovoj lijepoj zemlji. Beskrajne političke blokade moraju prestati. To više ne može biti vlada u tehničkom mandatu. A institucije moraju raditi na tome da se diskriminacija konačno iskorijeni iz izbornog sustava ove zemlje” – naglasio je Schmidt.

Taj proces, dodao je, počinje sutra ispunjavanjem vaše građanske dužnosti na biralištima, a nastavlja se brzim formiranjem vlasti na temelju izbornih rezultata.

“Moj ured će pratiti ovaj proces, a ja ću intervenirati ako bude potrebno da se vaša volja kao birača poštuje. Vratimo Bosnu i Hercegovinu na put prosperiteta koji njeni građani zaslužuju” – rekao je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, priopćeno je iz OHR-a.