Hrvatski narodni sabor BiH poziva sve bošnjačke političke aktere na promoviranje pozitivnih euroatlantskih politika koje pridonose stabilizaciji naše domovine Bosne i Hercegovine.

HNS BiH vođen legitimno izabranim predstavnicima hrvatskoga naroda će uz sve izazove nastaviti zagovarati isključivo pro-europsku politiku u okvirima Daytonskog sporazuma. U tome kontekstu, HNS BiH poziva bošnjačke političke predstavnike na zajedničko stvaranje vizije i budućnosti koja nas neće dijeliti, nego koja će nas međusobno približiti.

HNS BiH još jednom pozdravlja odluku Europske komisije kojom se Bosni i Hercegovini uvjetno preporučuje status kandidata za punopravno članstvo u Europskoj uniji te poziva na žurnu uspostavu svih razina vlasti, kao i donošenje svih proračuna za sljedeću godinu u zakonski predviđenim rokovim, a kako bi mogli imati stabilan rad institucija.

Također, potičemo sve političke elite da se umjesto radikaliziranja stanja u zemlji okrenu postizanju žurnog dogovora o izmjenama Izbornoga zakona i ograničenim izmjenama Ustava Bosne i Hercegovine u interesu konstitutivnih naroda u BiH, nacionalnih manjina te svih drugih građana na načelima konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja.