Kao odgovor na poziv osnovnim školama u BiH da sudjeluju u natjecanju „Čista umjetnost za čistu prirodu“, prijavljene su 93 škole.

Cilj natjecanja „Čista umjetnost za čistu prirodu“ je da se kroz aktivnosti prikupljanja korisnog otpada očisti naša okolina, potom da se prikupljeni materijal ponovo upotrijebi u vidu umjetničkih skulptura i na taj način skrene pažnja javnosti o važnosti očuvanja zelenih površina, pametnom odlaganju otpada i ponovnoj uporabi, točnije reciklaži materijala.

Glasujte tako što ćete odabrati Brestovsko te kliknuti na gumb glasuj u dnu liste.

Glasovati je moguće samo jednom (s jednog pretraživača)…

Glasanje

Skulptura Osnovne škole “Brestovsko” (Pustinjski gorostasi)

Zadatak škola je bio da očiste svoju okolinu, a od prikupljenog materijala koji se može reciklirati (papir, plastika i sl.), naprave izloške čiste prirode.

Odabir pobjednika će se vršiti u dvije faze. Svi građani Bosne i Hercegovine imaju priliku da na ovoj stranici glasuju za svog favorita do 6. 11. 2022. Ukupno 20 radova sa najvećim brojem glasova će biti predstavljeno javnosti na izložbi u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo galeriji od 21. 11. do 27. 11. 2022. godine, a šestočlani žiri će birati pobjednika između 20 radova sa najviše glasova. Žiri će činiti članovi Let’s Do It organizacije, Manifesto galerije, predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, članovi Centra za djecu i mlade Novo Sarajevo, mladi umjetnici koji su sudjelovali u prošlogodišnjem izdanju projekta, te predstavnici kompanije Nestlé.

Ukupni nagradni fond za ovaj nagradni natječaj iznosi 6.500,00 KM. Škole sudionice se obavezuju kako će dobijeni novac iskoristiti za kupovinu nastavnih pomagala koja su im potrebna.