15. listopada održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Zaprešić, u povodu Dana grada. Uz brojne goste, proslavu su i ove godine uveličali predstavnici gradova prijatelja; Kiseljaka i Kaštela.

Kiseljačku delegaciju predvodili su načelnik općine Mladen Mišurić-Ramljak i predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina.

Svečana sjednica bila je prilika za rezime realiziranih i započetih projekata na području grada Zaprešić u protekloj godini, kao i za prezentaciju onoga što slijedi. A zbog brojnih infrastrukturnih projekata Zaprešić je u proteklom razdoblju podsjećao na veliko gradilište.

– Kada govorimo o vremenu koje je iza nas, ono je obilježeno utjecajima na koje nismo mogli utjecati. Zaprešić je grad u kojemu se gradi. Do sada smo izgradili četiri stotine stanova, a toliko je još u pripremi za gradnju. U planu je gradnja brojnih infrastrukturalnih projekata. Zaprešić je grad u koji se dolazi živjeti, naglasio je Turk.

– Načelnik općine Kiseljak je u svom obraćanju čestitao Dan grada Zaprešić, te kako je već postala tradicija između gradova prijatelja, donirao “Foto kino video klub Zaprešić” nagradu su preuzeli  Lucija Majnarić i Josip Skledar.

Gradonačelnik Željko Turk i predsjedatelj Gradskog vijeća Zaprešić Matija Teur su dodjelili javna priznanja Zahvalnice, Medalje, Plakete i Povelje zaslužnim pojedincima.

Gradonačelnik je javno priznanje u obliku zahvalnice dodjelio EVI MATANOVIĆ, učenici OŠ Ljudevita Gaja, ŠTEFICI VINCEK MODRUŠAN, predsjednici Udruge „CRO-ECO Centar Zaprešić“, DARKU MATIĆU, predsjedniku Hrvatskog planinarskog društva Zaprešić  ROBERTU JANDRASU, bivšem dugogodišnjem predsjedniku Nogometnog kluba Croatia Pojatno. Zahvalnica je posthumno dodjeljena LUKI KARAČIĆU, nekadašnjem članu Vijeća Mjesnog odbora Pojatno, zahvalnicu je preuzela supruga Stanka Karačić.

Medalje Grada Zaprešića dodjeljene se MARINI KOSTELAC, kazališnoj, filmskoj i televizijskoj glumici te dramskoj pedagoginji, TIMU STUDENATA I MENTORA SPECIJALISTIČKOG DIPLOMSKOG STRUČNOG STUDIJA PROJEKTNI MENADŽMENT VELEUČILIŠTA BALTAZAR ZAPREŠIĆ, MIHAELU ČURIĆU i to za osvojenu zlatnu medalju na Europskom prvenstvu mladih u streličarstvu (u paru s Mijom Međimurec iz Varaždina) u kategoriji složenog luka U18 mix team  održanom u Engleskoj, RUKOMETAŠIMA MATIJI JURASOVIĆU I  ANTONIJU FABEKU TE POMOĆNOJ TRENERICI NIKI HORVAT za osvojenu zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u rukometu na pijesku koje je održano ove godine u Grčkoj. Medalja je dodjeljena i ALENU KASUMOVIĆU, likovnom, akademskom umjetniku za samostalne i brojne skupne izložbe u Hrvatskoj i svijetu. 

Plakete su dodjeljene ANTI ŽAJI, ravnatelju i kustosu Muzeja Matije Skurjenija za popularizaciju djela samoukog naivnog umjetnika Matije Skurjenija izvan granica Zaprešića i Hrvatske, STJEPANU KATIĆU, likovnom umjetniku i aktivnom članu Kluba Zapreščana za bogato likovno stvaralaštvo i humanitarno djelovanje te izniman doprinos promociji likovne umjetnosti posebice u novim medijima, TIMU ISPOSTAVE HITNE MEDICINSKE POMOĆI ZAPREŠIĆ za poseban profesionalni angažman i predanost u radu tijekom pandemije virusa COVID-19 s ciljem očuvanja zdravlja građana.

Povelje su dodjeljene IT TVRTKI THREE OF THEM d.o.o., najbrže rastućoj tehnološkoj tvrtki u Hrvatskoj i jednoj od 50 najbrže rastućih u Srednjoj Europi za doprinos pozitivnom imidžu Zaprešića u sferi gospodarstva, posebice IT sektora, TIMU ZA MEĐUNARODNU SURADNJU SREDNJE ŠKOLE BAN JOSIP JELAČIĆ koji čine Helga Kraljik, Ankica Šarić, Željka Winkler, Ida Globočnik i Slavica Gojević i to za bogatu međunarodnu suradnju u projektima Model Zaprešić, Erasmus+ i eTwinning te za uspješno povezivanje ustanova i udruga zaprešićkog kraja s ciljem unaprjeđenja odgoja i obrazovanja.

U znak javnog priznanja za promociju Zaprešića ostvarenu bogatim kulturnim, koncertnim i drugim manifestacijama te za poseban doprinos revitalizaciji Jelačićevih Novih dvora, Gradsko vijeće je ovogodišnju Nagradu Grada dodijelilo: TURISTIČKOJ ZAJEDNICI GRADA ZAPREŠIĆA.

Na sjednici je dodijeljena i Nagrade za životno djelo. To je nagrada koja se dodjeljuje posebnim i rijetkim ljudima

Nagrada za životno djelo dodjeljena je IVANU ČEDOMIRU OSTREŠU u znak javnog priznanja za bogat slikarski, kiparski i grafički opus te pjesničko stvaralaštvo kojim je trajno obilježen kulturni i umjetnički identitet Zaprešića.

U ime svih nagrađenih na sjednici zahvalio se direktor Turističke zajednice, Toni Ganjto.

Kiseljak.info