Roditelji jedne zagrebačke škole odlučili su ne slati svoju djecu u školu nakon što je jedan od učenika davio drugo dijete na podu školskog WC-a.

Caffe restaurant Kort Kiseljak

Svi učenici istog razreda jedne zagrebačke osnovne škole, već dva dana ne odlaze na nastavu jer su tako odlučili roditelji. Kap koja je prelila čašu bio je incident u srijedu, kada je dječak napao kolegu iz razreda na podu školskog WC-a.

Nakon što je jedan od učenika to vidio, otrčao je učiteljici koja se od straha, zajedno s ostalim učenicima – zaključala u učionicu, piše Dnevnik.hr.  Problemi s tim dječakom, koji druge učenike verbalno i fizički napada, traju već više od dvije godine. Sve to vrijeme drugu djecu, ali i učiteljicu tuče, vrijeđa, a jednom je čak intervenirala i policija.

“Moja kći se prošle godine toliko bojala odlaska u školu da se primila za vrata učionice, plakala i nije htjela ući u učionicu”, kazala nam je uzrujana majka. “Što je sljedeće?

Doći će u učionicu s nožićem? Svi kipimo”, ističe majka. Predstavnica roditelja, A. B, nam je rekla da se dječak druži s njezinim sinom. Kaže da je dječak dobar, ali smatra da se s njim treba više baviti.

Razgovarali smo s ravnateljicom te škole, koja nam je potvrdila da se problem s tim dječakom pokušava riješiti već duže vrijeme.

Sa situacijom oko dječaka upoznato Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Centar za socijalnu skrb, policija, kao i Gradski ured za obrazovanje.

Ističe da ne podržava odluku roditelja da ne šalju svoju djecu na nastavu jer tako “koče njihovo obrazovanje”.

Otkrila nam je da su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i da danas slijedi jedan sastanak. Istaknula je da bi se potpuno rješenje moglo čekati i do dva tjedna, ali da su “pronašli vatrogasnu mjeru s kojom će djeca ići u školu”.