U četvratk i petak, 26. i 27. 5. 2022. održan je polufinalni krug Ekonomske olimpijade. Pravo nastupa u drugom krugu imala su ukupno 104 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, koji su u prvom krugu testiranja ostvarili minimalno 15 bodova od 25 mogućih.

KUBAT AUTOMOBILE

Učenik Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” iz Kiseljaka, Boris Pecirep, se plasirao na državno natjecanje. Boris je ušao među 20 najboljih koji nastavljaju natjecanje i borbu za sudjelovanje na međunarodnoj Ekonomskoj olimpijadi koja će se održati ove godine u Mađarskoj.
Najboljih 5 u finalnom krugu stječu pravo na sudjelovanje na međunarodnoj Ekonomskoj olimpijadi. Borisovi mentori su prof. Anela Nikačević i prof. Danka Vrcić, te prof. Dejan Jurešić kao tehnička potpora.

U drugom krugu testiranja najbolji rezultat ostvario je Benjamin Lipovac, učenik drugog razreda Srednje ekonomske škole u Sarajevu, koji je osvojio 15 od mogućih 20 bodova. Drugi iza Lipovca bio je Ardan Bešić, također učenik drugog razreda Srednje ekonomske škole u Sarajevu.

Ukupno se 20 natjecatelja plasiralo na finalno natjecanje koje će biti održano u Sarajevu.

Rezultate prolaznika u finale možete preuzeti ovdje.

Rezultate kvalifikacijskog zbira izjednačenih kandidata možete preuzeti ovdje.

Rezultate svih natjecatelja drugog kruga Ekonomske olimpijade možete preuzeti ovdje.

Finalistima želimo puno sreće u finalnom krugu koji će se održati u Sarajevu.

Najbolje pet plasiranih finalista steći će pravo da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na međunarodnom natjecanju Ekonomske olimpijade koje će biti održano u rujnu ove godine u Mađarskoj.

Za pobjednika bh. Ekonomske olimpijade osigurana je vrijedna nagrada, puna četverogodišnja stipendija na SSST – Sarajevo School of Science and Technology.