Jučer je u Sarajevu održana sveta misa zadušnica u Crkvi svetog Josipa na Marijin Dvoru za legendu bosanskohercegovačkog sporta Ivicu Osima.

KUBAT AUTOMOBILE

Crkva je bila prepuna vjernika i ljudi koji su došli oprostiti se od legende bh. nogometa, a prisutni su bili članovi porodice Ivice Osima među kojima i njegov sin Amar. Euharistiju je predvodio mr. don Luka Brković uz koncelebraciju mons. prof. dr. Franju Topića, mjesnog župnika mons. dr. Antu Ćosića i druge.

Monsinjor Franjo Topić nije želio dužiti s govorom o Ivici Osimu jer je o njemu sve ispričano. Između ostalog, ispričao je zanimljivu priču o Ivici tijekom karijere.

“Kako su nekada nogometaši i klubovi bili siromašni, dogodilo se da je jedan bivši suigrač prokrvario stopala. Kada je to vidio, Ivica Osim je izvadio svoje kopačke iz ormara i poklonio ih kolegi, što je dokaz konkretne ljubavi prema čovjeku, a što je Osim prakticirao cijelog života”, ispričao je monsinjor Topić.

Naglašeno je i to kako je Ivica Osim poklanjao sportsku opremu klubovima, pa tako i NK SAŠK Napretku.

Misa je predstavljala zahvalu Ivici Osimu za sve dobro koje je učinio za nogomet u našoj zemlji, Bosnu i Hercegovinu te molitvu da počiva u miru.

Po završetku liturgije pred crkvom je upriličeno druženje u spomen na druželjubivog Ivicu Osima.