Policija u Brčkom uhapsila je tri osobe porijeklom iz Kine koje su jučer otele mušku osobu nakon čega su tražili otkupninu kako bi ga pustili na slobodu.

Policija Brčko distrikta sinoć u 19:35 sati dobila je prijavu da su nepoznate osobe na nepoznatoj lokaciji otele muškarca te da traže otkupninu kako bi ga pustili.

Odmah nakon prijave policijski službenici su poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio.

Kako su naveli iz policije, žurnom reakcijom i u vrlo kratkom vremenu pronađene su osobe koje se dovode u vezu s navedenim događajem, a pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta BiH izvršen je i očevid.

“Nakon kriminalističke obrade slobode su lišeni S.B. rođen 1970. godine i S.X. rođen 1981. godine, oba rođeni u Republici Kini, a nastanjeni u Brčkom, zbog temelja sumnje kako su počinili kazneno djelo otmica te W.S. rođena 1977. godine u Republici Kini, nastanjena u Brčkom, zbog temelja sumnje kako je počinila kazneno djelo neovlaštena nabava i držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje”, kazali su iz Policije Brčko distrikta.

Iz policije naglašavaju kako se nastavljaju daljnje mjere i aktivnosti na dokumentiranju pomagača u vezi kaznenog djela otmice. Navedene osobe će uz izvješće o počinjenju kaznenih djela biti predana Tužiteljstvu Brčko distrikta na daljnje kazneno pravno procesuiranje.

S.B. rođen 1970. godine i S.X. rođen 1981. godine, oba rođeni u Republici Kini, a nastanjeni u Brčkom, zbog temelja sumnje kako su počinili kazneno djelo otmica te W.S. rođena 1977. godine u Republici Kini, nastanjena u Brčkom, zbog temelja sumnje kako je počinila kaznenk djelo neovlaštena nabava i držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje”, kazali su iz Policije Brčko distrikta.

Iz policije naglašavaju ksko se nastavljaju daljnje mjere i aktivnosti na dokumentiranju pomagača u vezi kaznenog djela otmice. Navedene osobe će uz izvješće o počinjenju kaznenih djela biti predana Tužilaštvu Brčko distrikta na daljnje kazneno pravno procesuiranje.