Kolnik je pretežito suh, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu, navode iz BIHAMK-a. Tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) do sutra ujutro (16.05.), otvoren je za dvosmjerni promet.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prijelazu Gradina) zbog sanacijskih radova, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni smjer preko Prijedora.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktualnih radova izdvajamo i cesta: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralne ceste Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometa se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.