Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirao je danas nedavne izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o njihovom navodnom “jaranstvu”, ali kako to više nisu.

Komšić je, na upit reportera portala Klix. ba da prokomentira Milanovićeve izjave rekao da one jednostavno nisu istinite.”Milanović i ja nismo nikad bili jarani, od prvog trenutka kad sam ga upoznao imao sam ne malu, nego veliku rezervu prema njemu. Tada u SDP-u BiH, kada sam to rekao, su me malo ružno gledali i bio sam kritiziran što tako nastupam. Nikad o njemu nisam imao lijepo mišljenje i za to postoje brojni svjedoci i dan danas”, kazao je Komšić.

Dodao je kako su Milanovićeve izjave o BiH očigledno neka vrsta osvete prema ljudima u BiH.

“Nakon što se vremenom pokazivalo tko je Milanović bio je predmet sprdnje u SDP-u BiH, ali čovjek očigledno sad nastavlja neku vrstu osvetničkog pohoda prema ljudima u BiH kojima možda zamjera to što u njemu nisu prepoznali ljevičara i socijaldemokratu, što je on i dokazao da nije”, dodao je član Predsjedništva BiH..

Naglasio je kako u Milanovićeve navodne odnose i veze sa Rusijom on neću ulaziti i da se time pozabavi hrvatska javnost i politika.

“Očigledno pokušava situaciju u BiH i mene osobno, nazivajući me tako, iskoristiti kao neki ‘kamen međaš’ u hrvatskoj politici za obračun s Plenkovićem. To što on i Plenković rade između sebe, to nas ne treba interesirati. Interesira nas ono što on kao predsjednik susjedne države govori i radi kada je riječ o BiH. To se ne može zvati ni prijateljskim ni dobrosusjedskim odnosima”, zaključio je Komšić.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavu je dao na obilježavanju godišnjice otvorenja Spomen-sobe poginulim braniteljima Armije RBiH općine Vogošća 1992. – 1995.

Podsjećamo, Milanović je prije tri dana izjavio kako je “bio Komšićev jaran”.

“Ovi dani su jako važni, ne odustajem od svog stava, znam da ga većina Hrvata podržava. Ja se borim mirnim sredstivma, to su naša vitalna prava, to je pola milijuna Hrvata u BiH. Ja sam, rekao je Udbašenković (Plenković, kako ga Milanović podrugljivo naziva op. a.), Komšićev jaran. Ja sam to bio, ljudima pristupam naivno. Kad sam vidio da je džepar i lopov, doviđenja”, rekao je.