Marko Livaja, najpopularniji igrač splitskog Hajduka, na pragu 29 godine odlučio je odigrati najvažniju utakmicu života, u ponedjeljak 2. svibnja 2022. pred oltar odvest će 14 godina stariju odabranicu Iris Rajčić i izreći sudbonosno »da«. Marko i Iris roditelji su šestogodišnje Elizabete i jednogodišnjeg Lorenza.

KUBAT AUTOMOBILE

Vjenčanje godine u Splitu u crkvi sv. Frane predvodit će 56-godišnji svećenik iz Zadra, rođeni Busovljak, fra Žarko Relota koji je od rujna 2021. župnik Bilog briga, dok je prethodne tri godine bio župnikom zadarskih Ploča i Dračevca.

– Iris je bila moja učenica na vjeronauku u Splitu, u osnovnoj i srednjoj školi, kazao je fra Žarko Relota jedan od glavnih razloga zbog čega će predvoditi obred vjenčanja mladenaca Iris Rajčić i Marka Livaje.

Naime, pastoralac, predavač na Institutima KBF-a u Zagrebu, književnik i sportaš (višegodišnji kapetan nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika) fra Žarko Relota bio je gvardijan Samostana svetog Frane u Splitu Tuđmana i župnik splitske župe sveti Stjepan pod Borovima.
Fra Žarko za svećenika zaređen je 1993. godine. Poslan u Split u samostan sv. Frane kao župni vikar i kao vjeroučitelj u osnovnoj školi »Meje«. Godine 1997. magistrirao na Institutu Ivan Pavao II za brak i obitelj. Odmah je vraćen u Zagreb i 1998. imenovan župnikom u velikoj zagrebačkoj župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu te definitorom Provincije. Uz župničku službu još je i honorarni predavač na Katehetskom Institutu KBF-a u Zagrebu, te obnaša brojne dužnosti u HBK-u. Predaje i Pastoralnu teologiju i Katehetiku na Teologiji u Rijeci.
Od 2010. je župnik župe svetog Stjepana pod Borovima u Splitu, a 2014. i gvardijan samostana svetoga Frane u Splitu. Sve to vrijeme obavlja i službu policijskog kapelana u Policijskoj upravi Splitsko-Dalmatinskoj i dekana za Dalmaciju.

Godine 2018. postaje župnikom u župi sv. Petra u Zadru te Uznesenja BDM u Dračevcu zadarskom te kapelanom zatvorskoga sustava u Zadru. Od 2020. je vanjski suradnik na Sveučilištu u Zadru. Od rujna mjeseca 2021. godine župnik u župni Bl. Alojzija Stepinca u Zadru.