12. svibnja u Kiseljaku je organizirano natjecanje učenika osnovnih škola iz pružanja prve pomoći. Organizatori natjecanja su mladi Crvenog križa općine Kiseljak.

Svake godine 8. svibnja širom svijeta organizacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježavaju Svjetski dan crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Ovaj dan obilježava se na dan rođenja Anri Dinana, utemeljitelja Međunarodnog Pokreta Crvenog križa i prvog dobitnika nobelove nagrade za mir. Ujedno, ovim datumom počinje Tjedan Crvenog križa, koji traje do 15. 5. 2022. godine.

Ovu tradicionalnu aktivnost ove godine obilježavamo pod sloganom „Budi čovjek“ jer vjerujemo kako su humanost i ljubaznost naši najjači alati u borbi sa svim poteškoćama s kojim se suočavamo. Zadovoljstvo nam je što u Tjednu Crvenog križa zajedno sa natjecateljima pokazujemo našu humanost kroz pružanje prve pomoći koja je bila temelj za nastanak Crvenog križa, izjavila je Zerina Smajlović, tajnica Crvenog križa općine Kiseljak.

Natjecanje je provedeno u četiri radna i tri relaksacijska poligona, a sudjelovalo je šest timova osnovnih škola i tim mladih Crvenog križa Kiseljak.

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je OŠ KISELJAK 1, drugo mjesto pripalo je OŠ KISELJAK, a treće mjesto OŠ BRESTOVSKO.

Načelnik Mladen Mišurić-Ramljak uručio je pehare i čestitao pobjednicima i svim učenicima na sudjelovanju i obilježavanju Svjetskog dana crvenog križa.

Obzirom kako ove godine zbog nedostatka timova neće biti održano Kantonalno natjecanje iz pružanja prve pomoći, pobjednički tim pobjedom na općinskom izravno prolaze na Federalno natjecanje koje će biti održano u Sarajevu u Pionirskoj dolini 28. svibnja 2022. godine.