Foto: Klix.ba

Jutros oko 5 sati odjeknula je eksplozija u ulici Hadžiabdinica na području Općine Stari Grad u Sarajevu. Prije nekoliko dana na istoj lokaciji također je bačena bomba.

Za Klix.ba je potvrđeno kako je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu ispred stambeno-poslovne zgrade, a da na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba. Eksplozija je oštetila asfalt i fasadu zgrade, a geleri su napravili rupe na vratima garaže kao i na staklima koja su popucala.

Identična situacija dogodila se 2. svibnja u 5:40 sati kada je obaviještena Policijske uprava Stari Grad Sarajevo da je u ulici Hadžiabdinica aktivirana eksplozivna naprava.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba dok je na prozorima stambene zgrade i na tri parkirana motorna vozila nastala materijalna šteta.

Čitatelji portala Klix.ba koji žive u ovoj ulici kazali su nam da bi meta napadača mogla biti kompanija koja posluje na ovoj adresi, no u policiji nisu mogli potvrditi ove navode.

O događajima je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva Kantona Sarajevo, a zbog postojanja sumnje kako je izvršeno kazneno djelo izazivanje opće opasnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su izvršili očevid. Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršitelja.