Na lice mjesta su stigli sinovi nesretnog čovjeka koji su utvrdili njegov identitet, a prizori s lica mjesta nikoga od nazočnih nisu mogli ostaviti ravnodušnim

U stravičnoj nesreći koja se dogodila danas na magistralnoj cesti  M-17, Mostar – Sarajevo u mjestu Drežnica, nedaleko od Mosta branilaca Drežnice poginuo je vozač cisterne, Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

Njegovo tijelo su maloprije iz vozila koje je završilo u jezeru izvukli mostarski ronioci. Na lice mjesta su stigli sinovi nesretnog čovjeka koji su utvrdili njegov identitet, a prizori s lica mjesta nikoga od nazočnih nisu mogli ostaviti ravnodušnim.

S druge strane, za volanom kombija slovenskih registarskih oznaka, koje je sudjelovalo u ovoj nesreći se nalazio Boštjan Furek iz mjesta Ptuj.

Kako saznaje Avaz, on je u kobnom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu ceste kada je nailazila cisterna. Od siline udara, cisterna je završila u jezeru a nedugo poslije otplutala je tristotinjak metara nizvodno. Vozač cisterne je, kako je saznao Avaz na licu mjesta pokušao izbjeći izravan sudar, ali, nažalost, to se kobno po njega završilo.

Uviđajem je rukovodio dežurni kantonalni tužitelj koji je naredio sva neophodna vještačenja s ciljem potpunog rasvjetljavanja okolnosti ove tragedije.

Inače, u kombiju se nalazilo osam osoba, od kojih je sedam povrijeđeno, a nitko od njih, kako nam je potvrđeno nije životno ugrožen.