U Sarajevu se jučer dogodio pokušaj ubojstva tijrkom kojeg je jedan mladić teško povrijeđen. Jedna osoba je uhapšena.

Naime, jučer u 13:30 sati uhapšen je D. S., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju.

On je jučer u 4:39 u ulici Prijepoljčeva, općina Stari Grad Sarajevo, oštrim predmetom nanio teške tjelesne povrede mladiću M. D., rođenom 1997. godine u Sarajevu.

Povrijeđenom je liječničničku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je prevezen u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za abdominalnu hirurgiju zadržan na daljnjem liječenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

D. S. je predan u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjela za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog kaznenog djela.