Glumica Milla Jovovich preko društvenih je mreža poručila da joj je srce slomljeno zbog trenutne situacije u Ukrajini. U objavi koju je posvetila ratu koji se događa u njenoj domovini, spomenula je i rat koji se ’90-ih prošlog stoljeća odvijao na tlu bivše Jugoslavije.

KUBAT AUTOMOBILE

“Srce mi je slomljeno i zapanjena pokušavam procesuirati događaje ovog tjedna u  mojoj rodnoj Ukrajini. Moja zemlja i narod su granatirani. Obitelj i prijatelji se skrivaju. Moja krv i korijeni potječu i iz Rusije i iz Ukrajine. Rastrgnuta sam na dva dijela dok gledam horor koji se odvija, zemlja se uništava, obitelji se raseljavaju, cijeli njihov život leži u pougljenim fragmentima oko njih. Sjećam se rata u domovini mog oca, u bivšoj Jugoslaviji i priča moje obitelji o traumi i teroru koji su doživjeli. Rat. Uvijek rat. Lideri koji ne mogu donijeti mir. Vječni Juggernaut imperijalizma. I uvijek narod plaća krvoprolićem i suzama”, poručila je.

Inače, Millin otac vuče porijeklo iz Crne Gore, a glumica je prošle godine privukla pozornost fanova iz regije nakon što je objavila da joj se djed borio u redovima jugoslavenskih partizana.

“Moj djed po ocu, Bogdan Jovovich, borio se u redovima jugoslavenskih partizana. Moglo bi se reći da potječem iz obitelji boraca, vojnika i revolucionara i ponosim se svojom baštinom i nevjerojatnim ljudima od kojih potječem”, napisala je tom prilikom na Instagramu.