Amira Bajrović-Uzunović je od danas i službeno postala direktorica FK Željezničar, potvrđeno je za Klix.ba.

KUBAT AUTOMOBILE

Bajrović-Uzunović je naslijedila Edisona Pavlovića koji je 3. siječnja imenovan za direktora, no ubrzo nakon imenovanja je odstupio s te pozicije zbog zdravstvenih razloga.

Nova direktorica dobro poznaje stanje u klubu s Grbavice s obzirom kako je već ranije bila uposlenica kluba. Radila je u sektoru marketinga Željezničara, a sada će obavljati izuzetno odgovornu dužnost u vremenu velike krize koja drma Plave.

“Velika je čast i ponos prije svega biti navijač Željezničara, a pri tome biti profesionalno vezan uz klub. Željezničar se nalazi u mnogo teškom vremenu i finansijckoj krizi, ali vjerujemo kako ćemo uz naše navijače i njihovu pokretačku snagu, uz rad svih struktura kluba u najboljem interesu Željezničara, sporta i zakona, uspjeti stabilizirati klub i kreirati dugoročnu strategiju održivosti”, rekla je nova direktorica Željezničara za Klix.ba.

Podsjetimo, trenutno je u tijeku kampanja koju su organizirali klub s Grbavice i Udruga navijača, a kojom se želi sakupiti prijeko potrebni novac putem članstva. Trenutno klub sa Grbavice broji više od 4.600 članova, a broj se konstantno povećava iz sata u sat.