U organizaciji Obrtničke komore Kantona Središnja Bosna, a uz potporu Ministarstva gospodarstva Kantona Središnja Bosna,  24. veljače u Općini Kiseljak organiziran je besplatni seminar o primjeni Zakona o zaštiti na radu u Federaciji BiH. Seminar je započeo pozdravom predsjednice Obrtničke komore Kantona Središnja Bosna, Dijane Biletić.

U edukaciji su sudjelovali Zihnija Aganović, Enis Ajkunić, Hasan Hrnjić, Adnan Adžemović, Mujo Ćejvan i Nikola Đuričić, ispred Ministarstva gospodarstva Kantona središnja Bosna, te predstavnice Obrtničke komore Kantona središnja Bosna Dijana Biletić, predsjednica i Jelena Jaković, tajnica Obrtničke komore Kantona Središnja Bosna.
Gost na edukaciji je bio predsjednik Federalne Obrtničke komore  Željko Babić kao i predstavnici Obrtničke komore Tuzlanskog kantona.

Stupanjem na snagu novog Zakona o zaštiti na radu, usvojenog u listopadu 2020. godine,  stekli su se uvjeti za njegovu primjenu u praksi što je dugoročan proces. Obrtnici kao i sve ostale pravne osobe, dužne su svoje poslovanje prilagoditi novim propisima. Iz tog razloga, kao i radi lakšeg razumijevanja organiziran je  besplatni edukacijski seminar.

Zakon o zaštiti na radu predstavili su Inspektori zaduženi za primjenu navedenog Zakona Hasan Hrnjić i Adnan Adžemović.

-Usvajanjem promjena u novom Zakonu o zaštiti na radu smatramo kako su obrtnici, odnosno poduzetnici dovedeni u težak položaj. Naš cilj je olakšati njihovo poslovanje te kroz seminar približiti i pojasniti Zakon što bolje kako bismo izbjegli restriktivne mjere. Također, krajnji cilj je da zajedničkim snagama pokušamo ukazati vlastima na sve negativne strane Zakona te tako stvorimo povoljno i pozitivno poslovno okruženje. Također, želim naglasiti kako je bitno da poduzetnici budu svjesni važnosti Zakona jer njegovom pravilnom primjenom štitimo ljudske živote, izjavila je Dijana Biletić, predsjednica Obrtničke komore Kantona Središnja Bosna.

Odaziv gospodarstvenika i obrtnika s područja općine Kiseljak pokazatelj je velikog interesa za primjenu Zakona u cilju podizanja sigurnosti radnika na višu razinu.

Kiseljak.info