Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima cesta u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolniku, navodi se na stranici BIHAMK-a.

– Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme – priopćeno je.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 23:30 do 4:30 sati) promet obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima ( od 22 do 6 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na cestovnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

– Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta – zaključuju iz BIHAMK-a.