Popis najvećih uvoznika u našu zemlju predvodi Aluminij industries iz Mostara, slijedi ga Global Ispat koksna industrija iz Lukavca, Holdina i G-Petrol iz Sarajeva, ArcelorMittal iz Zenice.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH napravila je popis deset najvećih izvoznika i uvoznika u Bosni i Hercegovini, a na vrhu popisa izvoznika za 2021. godinu našla se tvrtka ArcelorMittal iz Zenice. Odmah iza nje je Aluminij Industries iz Mostara, slijede Global Ispat koksna industrija iz Lukavca, Alumina iz Zvornika, TT Kabel iz Širokog Brijega te Sisecam Soda iz Lukavca.

Na sedmom mjestu, od top deset izvoznika našao se Natron-Hayat iz Maglaja, zatim FEAL iz Širokog Brijega, EFT Rudnik i termoelektrana Stanari te Društvo za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet u široj industrijskoj djelatnosti Prevent Central and Eastern Europe iz Visokog, prenosi Klix.

Popis najvećih uvoznika u našu zemlju predvodi Aluminij industries iz Mostara, slijedi ga Global Ispat koksna industrija iz Lukavca, Holdina i G-Petrol iz Sarajeva, ArcelorMittal iz Zenice. Drugu polovicu popisa zauzimaju Hercegovinalijek iz Mostara, TT Kabeli iz Širokog Brijega, Petrol BH Oil company iz Sarajeva, Violeta iz Gruda i Optima Grupa iz Banje Luke.