Španjolski tenisač Rafael Nadal, još jednom upitan za ‘slučaj Đoković’, je naznačio kako „igrači dolaze i odlaze, ali tenis ide dalje“ te da „nitko nije iznad Australian Opena“.

KUBAT AUTOMOBILE

Na ovogodišnjem Grand Slam turniru u Melbourneu Nadal i Novak Đoković su trebali loviti 21. Grand Slam titulu u karijeri. Njih su dvojica trenutačno izjednačeni još s Rogerom Federerom (po 20 naslova), ali se još uvijek ne zna hoće li srpski tenisač nastupati na prvom velikom turniru u godini.

– Iskreno, malo sam umoran od cijele ove situacije. Uopće nije sporno da je Novak Đoković jedan od najboljih tenisača u povijesti. Ali, ne postoji igrač koji je iznad samog tenisa. Nije to ni Đoković, ni Federer, ni ja, ni bilo tko drugi prije nas, a bilo je fantastičnih igrača. Igrači dolaze i odlaze, a tenis ostaje – rekao je Nadal, piše 24sata.hr.

Osvrnuo se španjolski as i na mogući nastup, ali i neigranje Đokovića na Australian Openu.

– Ako Novak zaigra to će biti u redu. Ako ne bude igrao Australian Open će biti velik i bez njega. Iskreno, Đokovića jako poštujem i kao osobu i kao sportaša, ali definitivno se ne slažem s nekim stvarima koje je činio u posljednja dva tjedna – završio je Nadal.