Pep Guardiola mogao bi biti sljedeći nizozemski izbornik, piše The Mirror. Sve su glasnije priče da će španjolski stručnjak u ljeto 2023. godine, po isteku ugovora, napustiti Manchester City s kojim je od 2016. osvojio tri, a na dobrom je putu i da osvoji četvrti naslov prvaka.

Nizozemski nogometni savez navodno ozbiljno radi na planu da 51-godišnjaku ponudi mjesto izbornika koje trenutačno drži Louis van Gaal. Guardiola je u nekoliko navrata govorio da neće produžiti ugovor s Cityjem te da bi rado vodio neku reprezentaciju.

“Mislim da će biti dosta nakon sedam godina u ovom klubu. Uzet ću pauzu, a onda bih volio voditi neki južnoamerički klub ili europsku ili južnoameričku reprezentaciju. Volio bih igrati na Copa Americi”, rekao je Guardiola prošlog ljeta.

Prije nego što je preuzeo Manchester City, Španjolac je bio trener Bayerna, a prije dolaska u München je uzeo 12 mjeseci pauze nakon što je otišao iz Barcelone. S Bayernom je također bio vrlo uspješan, osvojivši tri naslova prvaka zaredom.