Izetbegović se sastao sa generalima: Stavljamo se na raspolaganje institucijama

Izetbegović se sastao sa generalima: Stavljamo se na raspolaganje institucijama

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas sa predstavnicima Udruge generala Bosne i Hercegovine. Razgovarano je o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na jednostrane postupke vlasti entiteta RS kojima se podriva Dejtonski mirovni sporazum, te ugrožavaju mir i stabilnost.

“Zajednički je istaknuta važnost pružanja institucionalnog odgovora na aktualne izazove i prijetnje sa kojima se država suočava, te jačanja kapaciteta državnih institucija. Predstavnici Udruge generala Bosne i Hercegovine su naglasili kako se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama Bosne i Hercegovine. Upoznali su Izetbegovića sa namjerom kako se u narednom vremenu sastanu sa predstavnicima svih probosanskih političkih stranaka” priopćeno je iz SDA.

Dodaje se kako je Izetbegović pozdravio poziv Udruge generala Bosne i Hercegovine za uspostavljanje jedinstvenog političkog fronta svih probosanskih parlamentarnih stranaka po pitanju zaštite interesa države Bosne i Hercegovine.

Sastanku su nazočilipredsjednik Udruge generala Bosne i Hercegovine Rizvo Pleh, zamjenik predsjednika Sulejman Vranj, generalni tajnik Sadik Klinić, generali Džemal Merdan, Nedžad Ajnadžić, Ismet Alija, Enes Huseinović i Mustafa Polutak, te predsjednik Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić.

 

N1

Najčitanije