Direktor Pfizera Albert Bourla očekuje da je u tijeku posljednji val pandemije koronavirusa zbog kojeg se uvode restriktivne epidemiološke mjere.

KUBAT AUTOMOBILE

To je danas izjavio za francusku televizijsku stanicu BFM naglasivši da će koronavirus još godinama postojati. Napomenuo je da su cjepiva protiv koronavirsa, koje proizvodi i Pfizer, sigurna i učinkovita za djecu.

On i Stephane Bancel, direktor farmaceutske kompanije Moderna koja također proizvodi cjepiva, su prošlog tjedna podsjetili da rade na cjepivima koje će isključivo biti protiv omikron soja koronavirusa. U Pfizeru očekuju da će u tome uspjeti do ožujka ove godine, dok u Moderni očekuju da će takvo cjepivo napraviti do jeseni.

Bourla je izjavio da još nije potpuno jasno je li se potrebno cijepiti četvrtom dozom. Studija izraelskog Medicinskog centra Sheba je pokazala da cijepljenje četvrtom dozom povećava količinu antitijela.

Glavni američki infektolog Anthony Fauci je danas istaknuo da je još rano govoriti o tome okončava li se zaista pandemija, odnosno počinje endemija, prenosi Jerusalem Post.