Kiseljačka priča bračnog para Danijele i Julijana koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Selo Borina, čije ime vuče korijene iz 15. stoljeća, u kontekstu sjedišta crkve bosanske, bilo je inspiracija u samom nazivu brenda, koji i jeste napravljen sukladno tradiciji i identitetu koji se poprilično zanemario a oni ga imaju u cilju revitalizirati. U pitanju je identitet srednjovjekovne župe Lepenica.

Riječ je o prvom komercijalnom proizvođaču craft cidera/sajdera tj. jabukovih, ali i drugih voćnih vina. Pored toga, u ponudi imaju craft destilate, stavljajući naglasak na gin i travaricu.

Fokus je, svakako, na maksimalno prirodnim pićima, a sirovine dolaze iz netretiranih voćnjaka, odnosno neprskanih kemikalijama, dok aromatično bilje i trave sami beru i uzgajaju na svom imanju.

Njihov rad možete pratiti na facebook stranici pod nazivom Bohorina Cider House, kao i instagram profilu pod nazivom bohorinacider.

 

 

BOHIRINA CIDER HOUSE koncept je koji nudi degustaciju svojih pića uz kuhinju koju priprema Danijela. Kada je riječ o kuhinji, možemo reći da iskače iz tradicionalnog kalupa, odnosno modernizirana je. No, ako vas zanima detaljnije, moguća je degustacija u kući vlasnika. Postoji mogućnost od bazičnog kušanja i nekih finger food zalogaja što traje cca sat vremena do cjelodnevnog događaja od 4-5 sati koji uključuje 5-6 slijedova hrane (fine dining).

Ne nedostaje im autentičnosti, a to dokazuju voćnjakom autohtonih sorti jabuka, koji su zasadili.

O nama

 

Ono što je posebno zanimljivo u vremenu koje je pred nama jeste to što se svi imamo priliku susresti sa svime što oni rade na našem, već, tradiocionalnom kiseljačkom adventu. Njihov štand će, osim hrane i pića, u ponudi imati i knjigu Nekropole srednjovjeknovne župe Lepenica autora Marjana Drmača i Nikoline Marjanović. U dogovoru s autorima odlučili su sav prihod od prodaje knjiga uložiti u turističko-cestovnu signalizaciju prema nekropoli stećaka Brdanjak/Zabrđe u Lepenici, kao jedinom zaštićenom spomeniku. Na ovaj način možete podržati ovaj projekt.

Adventu će nazočiti svakog vikenda. Osim cidera i gin-a, u ponudi će imati zanimljivu street food ponudu kao što su pulled pork burgeri i wrap sendviči, a spremaju još neka iznenađenja.

Mi ovakvu priliku ne želimo propustiti, a sigurni smo ni vi. Pridružite se ovoj pozitivnoj priči, vjerujemo kako ćete uživati.

 

Kiseljak.info