U Duhovnom centru u Gromiljaku, 27. studenoga, održana je duhovna obnova za Prijatelje Maloga Isusa (PMI) iz Gromiljaka i Fojnice.

Tim  je zajednica postala bogatija za još četiri člana koji su davanjem obećanja pred predsjednicom Društva i provincijskom glavaricom sestara Služavki Maloga Isusa sarajevske provincije s. M. Anom Marijom Kesten, postali punopravni članovi Društva.

Duhovnu obnovu predvodio je banjolučki župnik vlč. Žarko Vladislav Ošap koji je okupljenima govorio o Blaženoj Djevici Mariji i njezinoj pomoći na putu prema Isusu. Kroz evanđeoska izvješća koja oslikavaju lik i osobnost BDM vlč. Ošap je nastojao nazočnima približiti njezinu vjernost i predanost u volju Božju te ih potaknuti da je nasljeduju, objavila je KTA.

Nakon duhovnog nagovora okupljeni članovi PMI-a su nastavili razgovor s vlč. Ošapom koji je nastojao odgovoriti na pitanja te ohrabriti one koji su tražili riječi utjehe. Potom je uslijedilo pokorničko bogoslužje i pristupanje sakramentu svete ispovijedi.

Euharistiju je predslavio vlč. Ošap, a nakon popričesne molitve s. Ana Marija predvodila je Obred primanja novih članova u Društvo. Nove članice su Ljiljana Grubešić i Zorica Miletić iz Fojnice, te Ivana Šapina i Vedrana Glavočević iz Gromiljaka. Sve je okrunjeno pjesmom i molitvom na nakanu vjernosti Gospodinu u vremenima koja žive i koja su pred njima.

Slavlje je nastavljeno kod obiteljskog stola u samostanskoj blagovaonici uz okrjepu, razgovor i pjesmu.

N.Ž., KT