Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu Tušanj u derbiju 17. kola m:tel Premijer lige BiH ekipu Tuzla Cityja rezultatom 2:0 te su tako potvrdili fenomenalnu formu upisavši sedmu pobjedu u nizu.

KUBAT AUTOMOBILE
Prvu sjajnu priliku na utakmici imali su gosti u 15. minuti. Zlomislić je šutirao volejom, ali je lopta otišla iznad gola. Samo šest minuta kasnije Zrinjski dolazi do vodstva. Brajlović je pogriješio tako što mu je ispala lopta, a nakon velike gužve na pravom mjestu se našao nezaustavljivi Bilbija i doveo Zrinjski u vodstvo.Domaći prvi put ozbiljnije prijete u 24. minuti kada je Čondrić obranio šut Mehanovića, dok je s druge strane Tičinović pogodio prečku. Ujedno su to bila jedina preostala uzbuđenja u prvom poluvremenu.

Zrinjski je i u nastavku meča igrao ofanzivno, a za samo šest minuta imali su dvije velike prilike. U prvoj je Brajlović fantastično odbranio udarac Sabljiću, a potom je Tičinović u odličnoj situaciji šutirao pored gola.

Tuzla se potpuno raspala pa su se redale prilike Zrinjskog. Brajlović je obranio jedan udarac Kamenara, potom je Savić prebacio gol iz vrlo dobre situacije, a do zasluženog gola stigli su u 69. minuti. Strijelac je bio Kamenar uz pomoć lošeg terena koji je prevario Brajlovića.

Golman domaćih je potom obranio udarac Jukića, a na drugoj strani zaprijetio je Ubiparip, ali je Čondrić bio siguran. Do kraja utakmice više nije bilo promjena pa je ostalo konačnih 0:2.

Zrinjski je pobjedom uvećao prednost na vodećoj poziciji u odnosu na večerašnjeg rivala pa ona sada iznosi čak 10 bodova. Plemići u narednom kolu dočekuju Posušje, dok će Tuzla gostovati u Prijedoru ekipi Rudara.

Rezultat i strijelci:

Tuzla City – Zrinjski 0:2 (Bilbija 21′, Kamenar 69′)

Tabela: