U srijedu su policijski službenici Federalne uprave policije – Terenski ured Mostar – Detašman Mostar u suradnji sa Policijskom upravom Čapljina pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije izveli oprativno – taktičku akciju “Bum” na području grada Čapljine, te slobode lišili dvije osobe inicijala J.P. (1974) i V.P. (1991) iz Ljubuškog koji se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

KUBAT AUTOMOBILE

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres iznajmljenog objekta koji neprijavljeno koriste pomenute osobe, te je tom prilikom pronađeno oko jedan kilogram tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, kao i određena količina tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, mobilni telefoni i sim kartice, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U nastavku akcije, dan kasnije, policijski službenici Federalne uprave policije u suradnji sa Policijskom upravom Široki Brijeg pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije su na području Širokog Brijega slobode lišili osobu inicijala I.K. (1985) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine kao i krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Ova osoba je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela u zemljama Europske Unije odakle je deportiran u Republiku Hrvatsku.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijeg policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretrese pokretnih i nepokretnih objekata koje na području općine Široki Brijeg osoba koristi i tom prilikom su pronađena oko dva kilograma tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, jedna ručna bomba, te vatreno oružje sa osam metaka, kao i dva mobilna telefona sa sim karticama, što će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. Osoba lišena slobode u Širokom Brijegu će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije uz Izvješće o počinjenom krivičnom djelu. Sve osobe se sumnjiče da su određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe i druge neovlašteno nabavljali i stavljali u promet navedene opojne droge, radi stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe i druge. Akcija je izvedena nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentiranju krivičnih djela.

Izvor