Mostarska policija je uhapsila šest osoba zbog osnovane sumnje da su sudjelovali u jučerašnjem obračunu navijačkih grupa u Mostaru. U okršaju je povrijeđeno više osoba, među kojima su i dva policajca, a jedan mladić je životno ugrožen.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić za naš portal kaže da je policija radila neumorno tijekom cijele noći i da se i dalje intenzivno radi kako bi se ovaj nemili slučaj rasvijetlio.

“Do sada je šest osoba privedeno i nad njima se provodi kriminalistička obrada. Radimo operativno na terenu i na prepoznavanju osoba koje su izazvale incident te će u sukladno zakonskim propisima bit svi procesuirani”, kazao je Marić za Klix.ba.

Podsjetimo, jučer u 14:20 sati na raskrsnici ulica kardinala Stepinca i Mile Budaka u blizini bivšeg hotela “ERO”, došlo je do fizičkog sukoba više mlađih nepoznatih pripadnika navijačkih grupa koji su se tukli palicama i kamenjem, a intervencijom pripadnika MUP-a HNŽ sukob je prekinut i stanje javnog reda i mira stavljeno je pod nadzor.

U ovom sukobu povrijeđeno je više osoba, a 19-godišnji E.P. je zadobio povrede opasne po život, te je hospitaliziran u SKB Mostar, nakon što mu je prva pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” .

Uz životno ugroženog mladića, u ovoj zdravstvenoj ustanovi su također hospitalizirana dva policijska službenika.

Iz MUP-a HNŽ navode kako policijski službenici PU Mostar provode kriminalističku istragu i rade na utvrđivanju identiteta sudionika ovih nereda.

Navodno se sukob navijača Veleža i Zrinjskog se dogodio zbog ispisanih grafita između bivšeg hotela “Ero” i Carinskog mosta.