Dana 23. 11. 2021. godine, u 16,45 sati, u službene prostorije Policijske postaje Visoko je privedena osoba radi utvrđivanja identiteta, budući da isto nije kod sebe imalo identifikacione dokumente a prouzrokovalo je prometnu nesreću na naplatnom mjestu autoceste A-1, u mjestu Arnautovići, Grad Visoko.

Izvršenom identifikacijom utvrđeno je da se radi o osobi Č.E., rođenom 2001. godine, iz Visokog. Kako je utvrđeno izvršenim provjerama, navedena osoba je iznajmila putničko motorno vozilo na području Kaknja, kojom prilikom je vlasniku vozila predočilo na uvid presliku putne isprave izdane osobi  D.H., od strane Republike Hrvatske, za koju su službenici Policijske postaje Visoko prilikom vršenja provjera posumnjali da je krivotvorena. Zbog postojanja temelja sumnje da je osoba Č.E. počinila kazneno djelo “Krivotvorenje isprave” iz članak 373. stavak 2. Kaznenog zakona Federacije BiH, ista je privedena i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske postaje Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršenim pretresom navedene osobe pronađeno je sljedeće:

U nastavku aktivnosti, policijski službenici Policijske postaje Visoko su u ulici Tjesnac, postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi navedena osoba,  kojom prilikom je pronađeno sljedeće:

Policijski službenici Policijske stanice Visoko, u suradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužitelhstva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem dokumentiranja kaznenih djela za koja se osoba Č.E. sumnjiči, a radi se o kaznenim djelima: “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz članka 238. stavak 1. Kaznenog zakon Federacije BiH, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz članka 371. Kaznenog zakon Federacije BiH i “Krivotvorenje isprave” iz članka 373. Kaznenog zakona Federacije BiH.

Izvor