Dvadesetsedmogodišnja S.Č. koja je jučer u poslijepodnevnim satima pronađena u objektu takozvanih starih bazena kod šljunkare u mostarskom prigradskom naselju Vrapčići lažirala je sopstvenu otmicu, prenosi “Avaz”. Informacija je potvrđena iz Policijske uprave Mostar, ali i Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, pod čijim nadzorom se od jučer provodila intenzivna istraga.

Ona je u prisustvu liječnika Odjela psihijatrije Županijske bolnice “Dr.Safet Mujić”, gdje je zadržana na liječenju, mostarskim istražiteljima danas, suočena s određenim dokazima, praktično, sve priznala.

“Prema do sada prikupljenim i provjerenim informacijana dobijenim iz PU Mostar ne radi se o postojanju kaznenog djela nego o insceniranom slučaju od strane pronađene osobe. PU Mostrar i dale radi na utvrđivanju okolnosti vezano za nevedeni slučaj pod nadzorom tužiteljstva HNŽ Mostar”, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ.

U pozadini cijele priče su, navodno, teško narušeni bračni odnosi.

Prema prvim informacijama datim policiji je izjavila “da ju je netko oteo ispred “Mepasa” i da se nakon toga ničega ne sjeća“.

Radnici šljunkare u Vrapčićima pronašli su S.Č., a do tog mjesta se dovezla taksijem, nakon što se jučer ujutro udaljila iz obiteljske kuće u Blagaju.

U tom užasnom objektu prepunom smeća i ostataka od paljenja automobilskih guma je provela dva do tri sata, nakon što je zapazila radnika koji je kamionom vršio istovar.

“Vidio sam žensku osobu u donjem vešu, vezanih ruku kako nešto viče i ide prema meni. U jednom trenutku je pala. Uplašio sam se, bila je sva crna po tijelu i odmah sam pozvao kolege. Znate, nije bilo svejedno, jer je ona govorila: “Pomozite, ubit će me!”.

“Kada su kolege dotrčale, ona je kao klonula. Pozvali smo odmah policiju i Hitnu”, ispričao je radnik.

Policija je, praktično, stavila točku na ovaj slučaj koji je duboko uznemirio javnost.