Ovaj iznos će korisnicima biti isplaćen kao nepovratna (grant) sredstva.

Federalna vlada je usvojila 270.000 KM vrijedan Program utroška dijela sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima“ utvrđenog proračunom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta.

Ovaj iznos će korisnicima biti isplaćen kao nepovratna (grant) sredstva.

Financijska sredstva od 50.000 KM raspodijeljena su s pozicije subvencija privatnim poduzećima i poduzetnicima, a 220.000 KM osigurao je UNDP kao donatorska sredstva, a na osnovu sporazuma između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i UNDP-a za projekt „Digitalna transformacija MSP-a u FBiH“.

Svrha ovog projekta su poticanje razvoja digitalne ekonomije u FBiH kroz provedbu mjera podrške za digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzeća, zatim jačanje konkurentnost i poticanje rasta MSP-a, te njihova otpornost na krizu izazvanu COVID-19.

Kriteriji za raspodjelu sredstava su kvaliteta projekta, vrsta djelatnosti, povećanje zaposlenosti, izvori i način financiranja, broj zaposlenih, pripadnost ciljnoj grupi, ravnomjerniji regionalni razvoj, te dodijeljeni poticaji resornog ministarstva u posljednjih pet godina.

Za dodjelu grant sredstava će Federalno ministarstvo raspisati javni natječaj koji će biti objavljen u Službenim novinama Federacije BiH, na web stranici ovog ministarstva i u dnevnim novinama, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.ba/vijesti/privatnim-poduzecima-i-poduzetnicima-grant-sredstva-u-iznosu-270-000-km-1534462 – www.vecernji.ba